ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

– Разгледах снимките във фотогалерията на сайта, всички те са на реално изградени от вас обекти или са примерни?
Всички публикувани в галерията на сайта ни снимки, са на реално конструирани от нас обекти през годините! Въпросните фотоси представят нашето порт фолио и са със запазени от нас авторски права!!! Често в интернет пространтвото попадаме на обяви от мними майстори или сайтове на конкурентни фирми, ползващи неправомерно наши снимки или снимки на изградени от нас обекти, като ги представят за свое дело. Реално обаче, тези лица и некоректни фирми нямат нищо общо с ХАМЪР БИЛД ЕООД!!! Колкото и да се стараем да предотвратим това и да търсим правата си върху откраднатите фотоси по съдебен ред, бъдещите ни клиенти трябва да имат предвид, че подобни злоупотреби от трети лица са винаги вероятни!  Върху почти всеки изграден от нас обект е монтирана малка метална обозначителна табела с нашето фирмено лого и контакти. Това доказва, че въпросния обект е изграден именно от нас, а не от друг нелоялен изпълнител.

– Възможно ли е да бъде организирано посещение на вече завършен от Вас обект така, че да се уверя в качеството на изпълнение и качеството на вложените материали лично?
Да. С удоволствие ще Ви поканим на посещение на вече завършен от нас обект в близост до Вас. Така ще можете да се уверите лично и нагледно в качеството на изпълнение на нашите конструкции и в качеството на материалите, с които работим. Смятаме, че това е един добър подход с който да спечелим Вашето доверие като клиенти.

– Приемате ли поръчки за обекти освен за гр.София и областта и за други градове?
Да. Бихме приели обект във всяка точка на България, стига обемът на работа и мащабът на обекта да са достатъчни за да покриват рентабилно разходите по командироването на строителният персонал и пътно-транспортните разходи. За съжаление до настоящият момент фирма “Хамър Билд” ЕООД няма представителства и клонове в други градове освен в град София и това налага командироването на работни групи при обектите находящи се извън Софийска област.

– Сам ли трябва да подсигуря и набавя строителните материали за обекта или те са Ваша грижа?
Принципно, набавянето на всички строителни материали по обекта е наша грижа и клиентът няма никакъв ангажимент с това. Уверяваме Ви, че ние работим само с качествени и подбрани строителни материали, предоставени от нашите дългогодишни партньори по снабдяването. Тъй като сме сигурни в строителните материали, които влагаме и те са изпитани и с доказани във времето качества, ние си позволяваме да Ви дадем 5-годишна гаранция за изработената от нас конструкция.

– От кого се организира транспорта на материалите до обекта?
Транспортът на строителните материали до обекта е изцяло наша грижа.

– Транспортните разходи включени ли са в оферираната цена или се доплащат?
Да, включени са.

– Длъжен ли съм да подсигуря обяда за строителният персонал?
Не, това не е Ваш ангажимент!

– Какво е работното време на строителната група в един работен ден?
Работният ден на строителната група по обекта започва около 8:30 часа и приключва в 17:30 часа. Ако обекта се намира в близост до жилищни сгради, работният процес се преустановява в часовете от 14:00 до 16:00 часа. Почивни за нас са дните, само и единствено, когато атмосферните условия са лоши. При всички други случай, СМР по обекта текат.

– Как се измерва квадратурата (чистата покривна площ) на дадена покривна конструкция?
Квадратурата на Вашата покривна конструкция се измерва с включени 50-60 сантиметрови стрехи от страните, билен наклон и включени улуци. Във всички случай покривната площ е по-голяма от площа при основите (площа на площадката отдолу). Например, ако имаме да покрием тераса с площ от 10 кв.м., то чистата покривна площ на навеса отгоре с включени стрехи от страните, билен наклон и улук би била около 14 кв.м.

– Колко работни дни ще отнеме изграждането на моя обект?
Образно казано, срокът за изграждането на обект с покривна площ до 10 кв.м. е 3 работни дни при подходящи атмосферни условия. За обект с площ на покрива до 20 кв.м. – 4 работни дни. Обект с покрив до 30 кв.м. – 5 работни дни и тн. Въпросните срокове не са фиксирани и могат да варират в зависимост от допълнителните строително-монтажни дейности и спецификата на всеки обект! Във всеки случай иднивидуалният срок за изпълнение на Вашият обект ще бъде посочен конкретно в офертата Ви.

– Как и кога мога да насроча предварителен оглед и консултация с Ваше техническо лице на място?
Можете да заявите дата и час за посещение и консултация на място по всяко време на един от посочените телефони в подстраницата “КОНТАКТИ”. Огледът в рамките на град София е безплатен, а извън него се заплащат само пътните разходи.

– Възможно ли е организирането на оглед през почивни дни или през уикенда, както и привечер след работно време?
Да, възможно е. Ние сме готови да се съобразим изцяло с Вашето свободно време и за това огледът може да бъде насрочен включително и в късните часове на деня, в следработно време или през почивни и празнични дни.

– Изготвяте ли предварителен архитектурен проект при желание на клиента?
При желание на клиента, можем да изготвим официален архитектурен проект на обекта, но той се заплаща допълнително и не е включен в оферираната цена.

– Двоумя се между дървен и метален навес. Кой от двата варианта да избера?
Това в голяма степен зависи от личните предпочитания на клиента. Металният навес покрит с поликарбонат обаче има няколко основни недостатъка спрямо масивната покривна конструкция от дърво, а именно:
1. За кратко време по горната страна на прозрачните поликарбонатни покривни плоскости се натрупват прах, боклуци и мръсотия, която се вижда отдолу и дразни.
2. Прозрачните поликарбонатни плоскости не задържат напълно слънчевите лъчи и не пазят плътна сянка отдолу, а напротив – при по-високи външни температури се наблюдава парников ефект.
3. Навес от метал и поликарбонат не може да бъде затворен, топлоизолиран и остъклен с дограма в последствие.
4. Поликарбонатните плоскости имат кратък живот. С годините “прегарят от слънцето”, провисват от натежалият мокър сняг или се чупят от случайно паднали върху тях тежки предмети, висулки или фракции падащ от горен етаж сняг, включително и по-едра градушка. 
5. Монтираните на навеса поликарбонатни плоскости, издават силен и неприятен шум по време на по-обилни валежи а при градушка се чува отчетливо кънтене. Поради тези факти не би било разумно подобен навес да се намира в близост до помещения в които се спи или до детски стаи. 
В крайна сметка можем да обобщим, че реално единственото успешно приложение и функция на метало-поликарбонатният навес е да пази от дъжд или снеговалеж!

– На мястото, където трябва да бъде изградена покривната конструкция (навесът), няма бетонен фундамент (плоча), бихте ли се наели с изпълнението и на тази дейност?
Основната дейност в която “Хамър Билд” ЕООД специализира вече 15 години са дървените покривни конструкции. В тази връзка и поради високата ни натовареност през целия работен сезон, бихме предпочели СМР по полагането на бетони да бъдат извършени предварително от друг изпълнител.

– Имам притеснения свързани с импрегнирането, запазването и поддръжката на дървеният материал с който ще бъде изграден моят навес (беседка, конструкция). Бихте ли ми обяснили как стои този въпрос?
Ние задължително импрегнираме дървеният материал поне на три етапа! Веднъж предварително с дълбокопроникващ безцветен импрегнационен грунд за дърво, а след това и на два пъти с лак. Винаги когато има възможност извършваме лакирането с компресор и професионален пистолет за боядисване под налягане. Така, се постига равномерно и плътно нанасяне на лака, без почти никакви визуални забележки (за разлика от лакирането с ръчни инструменти). По описаните по-горе методи, ние Ви гарантираме безпроблемно съхранение на дървеният материал за дълъг период от време! Въпреки това обаче, за поддръжката на откритите дървени части, изложени на преки външни атмосферни условия, ние препоръчваме прелакиране през период от около три години. На база на опита, който имаме можем да кажем, че това е наложително независимо от марката и типа на лака, с който е била лакирана дървесината преди това! Тоест, няма лак за дърво, на който и да е било производител, който нанесен веднъж по дървото да го защити завинаги и да не се наложи прелакиране след няколко години.